Pasaport pentru caini si pisici

In acest moment, toate serviciile se acceseaza doar pe baza de programare.
Va puteti programa telefonic sau online, singuri. Click aici pentru programare online.

 

Când este util?

Pasaportul este util atunci cand se doreste iesirea din tara cu animalul de companie. Fie ca este caine sau pisica si chiar daca se pleaca cu autoturismul sau avionul, vamesii pot solicita pasaportul patrupedului atat la iesirea dintr-o tara cat si la intrarea in alta.

In pasaport se trec datele proprietarului si ale cainelui sau pisicii, informatii despre microcipare si deparazitari cat si un aviz al medicului veterinar care certifica starea buna de sanatate a patrupedului - necesara efectuarii calatoriei.

Atentie - pe langa necesitatea emiterii pasaportului, fiecare tara de destinatie poate impune reguli proprii pentru vaccinarea/deparazitarea sau chiar carantina animalului de companie inainte de calatorie. Informatii despre conditiile de calatorie pot fi gasite pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe in pagina "Conditii de calatorie" aferente fiecarei tari.

Contactează-ne pentru info/programare

Cât costă?

Prețul emiterii unui pasaport pentru caini este de 130 lei si include legalizarea sa si inregistrarea online in RECS (Registrul de Evidenta al Cainilor cu Stapan) - operatiuni necesare pentru ca pasaportul sa fie valabil. Pretul unui pasaport pentru pisici este de 120 lei si include legalizarea (pentru pisici nu exista inregistrare online).

Cu 48 ore inaintea plecarii este necesara viza medicului veterinar - care certifica starea de "clinic sanatos" a patrupedului - necesara pentru calatorie. Costul acestei vize este de 99 lei.

Pentru emiterea pasaportului sau obtinerea vizei "Clinic sanatos" este necesara o programare - fie prin formularul online fie telefonic in oricare din locatiile noastre.

Revino la pagina principală

Te-ar mai putea interesa