Vaccinare câini și pisici adulte

Când este util vaccinul pentru caini sau pisici?

Vaccinarea cainilor si pisicilor este recomandata anual pe durata intregii vieti. Atat cainii cat si pisicile beneficiaza de 2 categorii de vaccinuri anuale - vaccinul antirabic si vaccinul polivalent.

Suplimentar vaccinarii anuale, exista vaccinuri punctuale ce se recomanda in anumite situatii - precum vaccinul pentru tusea de canisa (canine cough), solicitat atunci cand catelul urmeaza a fi cazat intr-o pensiune canina.

Vaccinul polivalent protejeaza cainii de o serie de boli periculoase precum: parvoviorza, sitemper (jogodie), leptospiroza, leishmanioza. Cele mai populare marci de vaccinuri sunt Nobivac, Eurican, Vanguard, Biocan. In cabinetele veterinare Perfect Pet exista disponibile permanent unul sau doua tipuri de vaccinuri polivalente.

Pentru pisici, vaccinul anual aduce protectie impotriva:

Ambele specii se vaccineaza si antirabic - in cazul cainilor vaccinarea antirabica fiind obligatorie prin lege. Acest lucru se datoreaza faptului ca rabia (turbarea) este o zoonoza - adica afectiune ce poate fi transmisa de la animal la om. 

Vaccinarea antirabica se poate face doar la cateii microcipati, fiind obligatorie inregistrarea acestei vaccinari intr-un registru special online cat si unul scris - in ambele fiind obligatorie specificarea seriei microcipului cainelui vaccinat. Microciparea cainilor in vederea vaccinarii antirabice se poate face pe loc in cabinetul nostru veterinar, fara o programare in prealabil (click pt oferta)

Contactează-ne pentru info/programare

Cât costă un vaccin pentru caini sau pisici?

 

Preturile vaccinarii pot diferi in functie de produsul utilizat, orientativ acestea fiind:

Pentru caini:

  • Vaccin polivalent - 60-80 lei
  • Vaccin antirabic - 40-60 lei + 20 lei actualizare date RECS
  • Vaccinul anual uzual contine: polivalent, antirabic, actualizare recs, pretul fiind de approx 140-150 lei.
  • Vaccin tuse de canisa - 95 lei
  • Vaccin corona virus - 50 lei

Pentru pisici:

  • Vaccin polivalent: 70-90 lei
  • Vaccin antirabic: 50-60 lei
  • Vaccinul anual uzual contine polivalent+antirabic, cu un cost approx de 120-140 lei

Pentru iepuri:

  • Vaccin anual: 50 lei

Pentru a afla pretul exact al vaccinului in cabinetul Perfect Pet cel mai apropiat, sau pentru alte tipuri de vaccinari ce nu apar in aceasta lista, va rugam sa ne contactati.

Pentru câini si pisici am pregatit 2 pachete anuale ce includ vaccinarea polivalenta si antirabica, cat si alte operatiuni recomandate sau care va scapa de grija acestora (ex. sms-uri automate pe telefonul mobil, atunci cand este timpul pentru vaccinare/deparazitare). Mai multe informatii despre aceste pachete puteti gasi aici.

Revino la pagina principală

Te-ar mai putea interesa